Kinderyoga en Tieneryoga Opleidingen met Helen Purperhart

Uniek in België: Volledige opleiding is Internationaal erkend door Yoga Alliance.

Volg deze kinderyoga bijscholing met Helen Purperhart en leer op een professionele en speelse manier yogales geven aan kinderen en/of tieners. Helen Purperhart is gekend om haar jarenlange ervaring, kinderyoga boeken en kinderyoga kaarten.

Je kan elke module apart volgen of modules combineren. De modules kan je volgen zonder vooropleiding.

Na het volgen van de 10 daagse opleiding kan je ook een  internationaal erkend certificaat ontvangen bij Yoga Alliance.

Overzicht Kinderyoga Modules

Najaar 2018 + voorjaar 2019 

Relaxed lesgeven – 30 Maart 2019 

Kinderyoga intervisie – 30 Juni 2019

 

2019 Kinderyoga Modules

 

Basis Kinderyoga – 27/28 April 2019

 

Kinderyoga avonturen – 12/13 Mei

 

Chakra kinderyoga – 25/26 Mei 2019

 

Kundalini Kinderyoga – 15/16 Juni 2019

 

Relaxed lesgeven en Kinderyoga Intervisie – 29/30 Juni 2019

 

Schrijf je hier in voor de Volledige 95u Opleiding

 

;

KinderYoga Basis Opleiding met Helen Purperhart

2 Daagse – Basis Kinderyoga Opleiding

met Helen Purperhart

Deze module leert je de basisbeginselen voor kinderyoga in verschillende leeftijdsfases. Je leert hoe je vanuit een stevige basis intuïtief en flexibel kunt inspelen op wat zich tijdens de yogales aandient.

De onderdelen die in een les aan bod komen zijn yogahoudingen, meditaties, yogaspelletjes, kindermassage, ontspanningsoefeningen, helende verhalen, mantra’s, affirmaties en creatieve tekenenopdrachten.

De yogafilosofie die aan de basis ligt van Hatha yoga wordt toegespitst op kinderen, zodat de achterliggende visie van yoga duidelijk wordt. De morele waarden en normen uit de yoga leefregels lopen als een rode draad door deze kinder yoga training.

Het onderdeel didactiek geeft je inzicht in hoe je didactische vaardigheden toepast in je kinder yoga les. Alle oefeningen die aan bod komen, worden voorgedaan, samen geoefend en uitgebreid besproken. Je leert welke yoga oefeningen je kunt combineren en hoe je zelf een goede les kunt samenstellen, afgestemd op een bepaalde leeftijdscategorie.

Aangezien het lesgeven aan kinderen anders verloopt dan bij volwassenen, wordt er ingegaan op structureren en stellen van grenzen. Je oefent om voor de groep te spreken en observeert tegelijkertijd wat er in je lijf gebeurt. Tenslotte behandelen we het opzetten van een eigen praktijk en wat daar allemaal bij komt kijken.

Data:

27/28 April 2019

Prijs: 250 €

Inschrijving Basis Kinderyoga 2019

2-Daagse Module – 250 €

2 Daagse Kinderyoga Avonturen Bijscholing

met Helen Puperhart

Deze module leert je hoe je op een avontuurlijke manier een kinderyogales kunt samenstellen. Tijdens een yoga avontuur komen verschillende lesonderdelen zoals yogahoudingen, ademspelletjes, kindermassage en kindermeditatie  spelenderwijs terug in een doorlopend verhaal. Je gaat bewegen, fantaseren, ervaren, ontdekken en ontspannen. Zo ga je op de eerste lesdag zwemmen met de dolfijnen, stil liggen als een zeester en alle drukte weg laten stromen in het water in het zee avontuur, de kracht voelen van een krijger en een wijze les leren van je totemdier in het indianen avontuur, stevig staan als een cactus en tot rust komen in een oase in het woestijn avontuur. Je gaat ook zweven door de ruimte, gewichtloosheid ervaren en spelen met sterren en planeten in het maan avontuur. Op de tweede lesdag gaan we naar sprookjesland en Wonderland en beleef je avonturen in de Wereld van Pippi Langkous. Aan het eind van ieder avontuur praten we over alles wat we beleefd hebben en verwerken we dit in een tekening. Bij het beleven van een yoga avontuur gaat het vooral om het plezier van yoga en niet om de prestatie.Deze 2-daagse module maakt deel uit van de 4 daagse kinder yoga opleiding en kan gecombineerd worden met de Basis Yoga opleiding van 15 en 16 April 2017.

11 en 12 Mei 2019

Prijs: 250 €

Inschrijving Kinderyoga Avonturen 2019

2-Daagse Module – 250 €

11 en 12 Mei 2019

Extra Kinderyoga Bijscholingen

Met Helen Purperhart

Chakrayoga voor Kinderen

2 daagse Module -5 en 6 Januari 2019

25 en 26 Mei 2019

Deze therapeutische module leert je hoe je op een speelse manier chakrayoga kunt aanbieden in een les aan kinderen, tieners en volwassenen. Chakra’s zijn 7 energetische kanalen waarlangs energie omhoog en omlaag stroomt. Wanneer de energie van de chakra’s is geblokkeerd krijg je last van specifieke klachten. Vandaar dat je de ene keer een brok in je keel voelt en de andere keer spanningen in je schouders. Je merkt dat bepaalde thema’s vaker een rol spelen in je leven en het moeilijker is om datgene waar je naar verlangt te realiseren. Wanneer de energie goed door je chakra’s stroomt komen de positieve eigenschappen die je van nature bezit meer tevoorschijn. In de ochtend krijg je inspiratie voor 7 chakra themalessen voor tieners en in de middag wordt je meegenomen in het kinderyoga regenboog avontuur. De lessen bevatten meditaties, emotiespelletjes, dans, tekenopdrachten en reflectievragen.

Inschrijving Chakra Kinderyoga Bijscholing - 2 daagse Module

25 en 26 Mei 2019

Kinderyoga Intervisie

Intervisie – 30 juni 2019

Volg je de specialisatie of de allround kinderyoga opleiding? Dan ben je in de laatste fase van je opleiding beland en sluit je af met de intervisiemodule. In de praktijk loop je tegen allerlei praktische vragen aan, zoals: Ik heb een druk kind in de groep, hoe ga ik daar mee om? De yogagroep die ik heb overgenomen is zo vreselijk druk, hoe pak ik dit aan? Hoe maak ik duidelijk aan ouders en leerkrachten wat kinderyoga kan betekenen voor een kind? Ik vind het spannend om les te geven en voel me soms onzeker, hoe gaan collega docenten daar mee om? Tijdens de intervisien gaan we met elkaar in gesprek over datgene waar je tegenaan bent gelopen tijdens het opstarten van je praktijk en het geven van je lessen. Het uitgangspunt daarbij is om elkaar te inspireren met nieuwe ideeën en opbouwende feedback.  Aan het eind van deze dag vindt het afsluitend ritueel plaats en de uitreiking van de certificaten.

Inschrijving Intervisie 2019

30 Juni 2019

Kundalini Kinderyoga 

15 en 16 Juni 2019

Hier leer je kundaliniyoga toe te passen in een yogales voor kinderen. Kundaliniyoga is een methode om levensenergie in jezelf wakker te maken. In de Kundalini kidsyoga werk je aan fysieke, mentale, emotionele en spirituele groei door middel van speelse pranayama’s (ademtechniek), vrolijke mantra’s (helende klanken), unieke mudra’s (handposities) en uitdagende meditaties (verbeeldingskracht) die worden uitgevoerd op muziek. Kundalini kidsyoga heeft veel voordelen. Het reguleert emoties en helpt om jezelf beter te leren kennen. Daarnaast ontwikkelen kinderen hun intuïtie en wordt de weerstand en uithoudingsvermogen  vergroot. De houdingen maken je krachtigiger, flexibeler en meer alert. Een kundalini kidsyogales heeft een vaste opbouw: een thema (kriya), opening, introductie, houdingen, ademtechniek, ontspanning en meditatie. Je krijgt inspiratie hoe je zelf een kundalini kidsyoga themales kunt maken. In deze module krijg je alle ruimte om in contact te komen met je eigen innerlijk kind.

Inschrijving Kundalini Kidsyoga

15 en 16 Juni 2019

Over de Modules en Helen Purperhart

De modules worden gegeven door Helen Purperhart. Helen is bekend door haar grote inzet en vernieuwende manier om kinderyoga gestalte te geven. Zij schrijft er boeken over en kaarten die in de kinderyoga lessen gebruikt kunnen worden. Vanuit haar persoonlijke visie en de ervaringen die zij heeft opgedaan op het gebied van innerlijk kindwerk, heeft Helen haar eigen methode ontwikkeld die mensen uitnodigt en stimuleert om het kind in zichzelf te (her)ontdekken en meer ruimte te geven, om zo meer zichzelf te durven zijn. Dit geeft zij ook graag door in haar opleidingen die zijn voor iedereen die op een speelse manier yogatechnieken wil leren toepassen.

De beste manier om kinderen te onderwijzen, is vanuit het contact met je eigen innerlijk kind. Helen’s missie is mensen te inspireren om op hun eigen wijze kinderyoga in de samenleving te brengen.

De modules kan je apart volgen of in het kader van een volledige kinderyoga opleiding of bijscholing. De cursusen zijn inclusief lesreader.

Prijs voor de  1 dag kinderyoga bijscholing: € 125

Volledige 10 daagse Kinderyoga opleiding in Gent: € 1250

Volledige 10 daagse Kinder Yoga Opleiding 2019

Volledige opleiding Kinderyoga  – 1250€ – RCYT 95 uur

Kinderyoga Certificaat met Helen Purperhart

Aan het einde ontvang je een bewijs van deelname. Later kan je nog altijd de stages en eindopdracht maken voor een certificaat.

Ben je in het bezit van een yogateacher certificaat? Dan ontvang je een Kinderyoga Certificaat na het succesvol afronden van deze 4 daagse, gevolgd door een knuffelstage en een eindopdracht.

Kinderyoga en Tieneryoga

Met Helen Purperhart

12 dagen, 4 dagen, 2 dagen of kinderyoga modules van 1 dag.

Our Studio: Luxemburgstraat 70

9000 Gent

Studio Website:

www.yogini.be

info@yogini.be

Phone: 0472/450.982

Payments: BE34.0016.4671.0190 – BIC: GEBABEBB

VAT: BE0806.687.533 - Official Address: Hertstraat 17, 9000 Gent