Kinderyoga en Tieneryoga Opleidingen met Helen Purperhart

In deze kinderyoga bijscholingen leer je op een speelse manier yogales geven aan kinderen en/of tieners. Je kan elke module apart volgen of modules combineren. Er is een vierdaagse opleiding voorzien voor kinder yoga in het voorjaar van 2018. De modules kan je volgen zonder vooropleiding. In 2018 kan je ook de volledige 12 daagse Kinder Yoga Opleiding in Gent volgen met Helen Purperhart, ondermeer gekend voor haar boeken en yoga kaarten. Na het volgen van deze 12 daagse opleiding kan je ook een  internationaal erkend certificaat ontvangen bij Yoga Alliance.

Basis Kinderyoga Opleiding

2 Daagse Module

 

17 en 18 Maart 2018

 

2015, 2016 en 2017 waren steeds volzet

 

Meer info hieronder

 

Andere opleidingen:

 

Kidsyoga Anatomie – 6/7 Januari 2018 (gastdocent) – WACHTLIJST

 

Charkrayoga (innerlijke)kinderen – 20 Jan 2018

 

Kinderyoga Intervisie – 21 Jan 2018 – WACHTLIJST

 

Kinderyoga technieken -14/15 april

Kinderyoga avonturen – 28/29 april

Kidsyoga Anatomie – 12/13 mei (gastdocent)

Chakrayoga voor kinderen – 26/27 mei

Kinderyoga intervisie – 9/10 juni

;

 

KinderYoga Basis Opleiding met Helen Purperhart

2 Daagse – Basis Kinderyoga Opleiding

met Helen Purperhart

Deze module leert je de basisbeginselen voor kinderyoga in verschillende leeftijdsfases. Je leert hoe je vanuit een stevige basis intuïtief en flexibel kunt inspelen op wat zich tijdens de yogales aandient.

De onderdelen die in een les aan bod komen zijn yogahoudingen, meditaties, yogaspelletjes, kindermassage, ontspanningsoefeningen, helende verhalen, mantra’s, affirmaties en creatieve tekenenopdrachten.

De yogafilosofie die aan de basis ligt van Hatha yoga wordt toegespitst op kinderen, zodat de achterliggende visie van yoga duidelijk wordt. De morele waarden en normen uit de yoga leefregels lopen als een rode draad door deze kinder yoga training.

Het onderdeel didactiek geeft je inzicht in hoe je didactische vaardigheden toepast in je kinder yoga les. Alle oefeningen die aan bod komen, worden voorgedaan, samen geoefend en uitgebreid besproken. Je leert welke yoga oefeningen je kunt combineren en hoe je zelf een goede les kunt samenstellen, afgestemd op een bepaalde leeftijdscategorie.

Aangezien het lesgeven aan kinderen anders verloopt dan bij volwassenen, wordt er ingegaan op structureren en stellen van grenzen. Je oefent om voor de groep te spreken en observeert tegelijkertijd wat er in je lijf gebeurt. Tenslotte behandelen we het opzetten van een eigen praktijk en wat daar allemaal bij komt kijken.

Data:

17 en 18 Maart 2018

Prijs: 250 €

Inschrijving Basis Kinderyoga 2018

2-Daagse Module – 250 €

17 en 18 Maart 2018

2 Daagse Kinderyoga Technieken Bijscholing

met Helen Puperhart

In deze module leer je verschillende kinderyoga technieken toepassen in een yogales voor kinderen. We gaan o.a. aan de slag met energizers, kinderyoga, kindermeditatie, ademspel en groepspelletjes kaarten van Helen Purperhart. Je leert hoe je de kaarten kunt combineren zodat een yogaserie ontstaat in een bepaald thema. De kracht van het werken met de kaarten is dat je spelenderwijs leert. Door de eenvoud en de speelsheid van de kaarten wordt je geprikkeld om je lijf, zintuigen en verbeelding te gebruiken. De oefeningen sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen en volwassenen die in contact willen komen met hun innerlijk kind.Deze 2-daagse module maakt deel uit van de 4 daagse kinder yoga opleiding en kan gecombineerd worden met de Basis Yoga opleiding of de Kinder Yoga Avonturen.

14 en 15 April 2018

Prijs: 250 €

Inschrijving Kinderyoga Technieken 2018

2-Daagse Module – 250 €

14 en 15 April 2018

2 Daagse Kinderyoga Avonturen Bijscholing

met Helen Puperhart

Deze module leert je hoe je op een avontuurlijke manier een kinderyogales kunt samenstellen. Tijdens een yoga avontuur komen verschillende lesonderdelen zoals yogahoudingen, ademspelletjes, kindermassage en kindermeditatie  spelenderwijs terug in een doorlopend verhaal. Je gaat bewegen, fantaseren, ervaren, ontdekken en ontspannen. Zo ga je op de eerste lesdag zwemmen met de dolfijnen, stil liggen als een zeester en alle drukte weg laten stromen in het water in het zee avontuur, de kracht voelen van een krijger en een wijze les leren van je totemdier in het indianen avontuur, stevig staan als een cactus en tot rust komen in een oase in het woestijn avontuur. Je gaat ook zweven door de ruimte, gewichtloosheid ervaren en spelen met sterren en planeten in het maan avontuur. Op de tweede lesdag gaan we naar sprookjesland en Wonderland en beleef je avonturen in de Wereld van Pippi Langkous. Aan het eind van ieder avontuur praten we over alles wat we beleefd hebben en verwerken we dit in een tekening. Bij het beleven van een yoga avontuur gaat het vooral om het plezier van yoga en niet om de prestatie.Deze 2-daagse module maakt deel uit van de 4 daagse kinder yoga opleiding en kan gecombineerd worden met de Basis Yoga opleiding van 15 en 16 April 2017.

28 en 29 April 2018

Prijs: 250 €

Inschrijving Kinderyoga Avonturen 2018

2-Daagse Module – 250 €

28 en 29 April 2018

Extra Kinderyoga Bijscholingen

Met Helen Purperhart

Chakrayoga voor Kinderen

Korte module – 20 Januari 2018

2 daagse Module – 26 en 27 Mei 2018

Deze therapeutische module leert je hoe je op een speelse manier chakrayoga kunt aanbieden in een les aan kinderen, tieners en volwassenen. Chakra’s zijn 7 energetische kanalen waarlangs energie omhoog en omlaag stroomt. Wanneer de energie van de chakra’s is geblokkeerd krijg je last van specifieke klachten. Vandaar dat je de ene keer een brok in je keel voelt en de andere keer spanningen in je schouders. Je merkt dat bepaalde thema’s vaker een rol spelen in je leven en het moeilijker is om datgene waar je naar verlangt te realiseren. Wanneer de energie goed door je chakra’s stroomt komen de positieve eigenschappen die je van nature bezit meer tevoorschijn. In de ochtend krijg je inspiratie voor 7 chakra themalessen voor tieners en in de middag wordt je meegenomen in het kinderyoga regenboog avontuur. De lessen bevatten meditaties, emotiespelletjes, dans, tekenopdrachten en reflectievragen.

Inschrijving Chakra Kinderyoga Bijscholing

20 Januari 2018

Inschrijving Chakra Kinderyoga Bijscholing - 2 daagse Module

26 en 27 Mei 2018

Kinderyoga Intervisie

Korte versie – 21 Januari 2018 – WACHTLIJST

2-Daagse Intervisie – 9 en 10 Juni 2018

Volg je de specialisatie of de allround kinderyoga opleiding? Dan ben je in de laatste fase van je opleiding beland en sluit je af met de intervisiemodule. JIn de praktijk loop je tegen allerlei praktische vragen aan, zoals: Ik heb een druk kind in de groep, hoe ga ik daar mee om? De yogagroep die ik heb overgenomen is zo vreselijk druk, hoe pak ik dit aan? Hoe maak ik duidelijk aan ouders en leerkrachten wat kinderyoga kan betekenen voor een kind? Ik vind het spannend om les te geven en voel me soms onzeker, hoe gaan collega docenten daar mee om? Tijdens de intervisiedagen gaan we met elkaar in gesprek over datgene waar je tegenaan bent gelopen tijdens het opstarten van je praktijk en het geven van je lessen. Het uitgangspunt daarbij is om elkaar te inspireren met nieuwe ideeën en opbouwende feedback. Op de laatste intervisiedag is er een feestelijke lunch waarvoor alle deelnemers iets lekkers meenemen om samen te nuttigen. Aan het eind van deze dag vindt het afsluitend ritueel plaats en de uitreiking van de certificaten.

Inschrijving Intervisie

21 Januari 2018 – WACHTLIJST

Inschrijving 2-Daagse Intervisie

9 en 10 juni 2018 – Nog enkele Plaatsen Beschikbaar

 

 

Over de Modules en Helen Purperhart

De modules worden gegeven door Helen Purperhart. Helen is bekend door haar grote inzet en vernieuwende manier om kinderyoga gestalte te geven. Zij schrijft er boeken over en kaarten die in de kinderyoga lessen gebruikt kunnen worden. Vanuit haar persoonlijke visie en de ervaringen die zij heeft opgedaan op het gebied van innerlijk kindwerk, heeft Helen haar eigen methode ontwikkeld die mensen uitnodigt en stimuleert om het kind in zichzelf te (her)ontdekken en meer ruimte te geven, om zo meer zichzelf te durven zijn. Dit geeft zij ook graag door in haar opleidingen die zijn voor iedereen die op een speelse manier yogatechnieken wil leren toepassen.

De beste manier om kinderen te onderwijzen, is vanuit het contact met je eigen innerlijk kind. Helen’s missie is mensen te inspireren om op hun eigen wijze kinderyoga in de samenleving te brengen.

De modules kan je apart volgen of in het kader van een volledige kinderyoga opleiding of bijscholing. De cursusen zijn inclusief lesreader.

Prijs voor de  1 dag kinderyoga bijscholing: € 125

Prijs voor de  4-daagse kinderyoga bijscholing: € 495

Prijs voor de  4-daagse tieneryoga bijscholing: € 495

Volledige 12 daagse Kinderyoga opleiding in Gent: € 1295

4-Daagse Bijscholing Kinder Yoga 2018

2018: Kinderyoga Technieken en Avonturen – 495 €

Volledige 12 daagse Kinder Yoga Opleiding 2018

Volledige opleiding Kinderyoga 2018 – 1295€

Extra Kinderyoga Bijscholingen

Met Gastdocenten van Helen Purperhart

Kidsyoga Anatomie

6 en 7 Januari 2018 – WACHTLIJST

12 en 13 Mei 2018 – Plaatsen Beschikbaar

Deze module vormt een onderdeel van de kinderyoga en yogateacheropleiding, maar kan ook als bij- of nascholing gevolgd worden. De training wordt gegeven door Marion van der Laarse. Marion is orthopedagoog en (kinder)yogadocent in het team van Helen Purperhart.

Deze module gaat op een speelse en creatieve manier om met het lichaam, van kind tot puberteit. Hoe beweegt het kind en hoe is zijn lichaamshouding? Wat doen gewrichten, wat doen spieren, hoe ademt een kind en hoe zit het met de energiestromen? Hoe werkt dit allemaal samen en welke rol kan yoga hierin spelen? We gaan op onderzoek en gebruiken hierbij ook ons eigen lichaam als oefenmateriaal. De manier waarop een kind beweegt en hoe zijn lichaamshouding is, vertelt veel over het welzijn van het kind. Fysieke ongemakken werken ook door op energetisch niveau en zo op het algehele welbevinden van je cursisten. Deze module leert je om je cursisten hierin vanuit de kinderyoga te begeleiden. Daarnaast krijg je inspiratie voor creatieve opdrachten en spelletjes die je kunt inzetten in je les om kinderen bewust te laten worden van hun lichaam en de manier waarop het werkt.

 

Inschrijving Kinderyoga Anatomie

6 en 7 januari  (WACHTLIJST)

Inschrijving Kinderyoga Anatomie

12 en 13 Mei

Kinderyoga Certificaat met Helen Purperhart

Aan het einde ontvang je een bewijs van deelname. Later kan je nog altijd de stages en eindopdracht maken voor een certificaat.

Ben je in het bezit van een yogateacher certificaat? Dan ontvang je een Kinderyoga Certificaat na het succesvol afronden van deze 4 daagse, gevolgd door een knuffelstage en een eindopdracht.

Kinderyoga en Tieneryoga

Met Helen Purperhart

12 dagen, 4 dagen, 2 dagen en ook modules van 1 dag.

Our Studio: Luxemburgstraat 70

9000 Gent

 

Studio Website:

www.yogini.be

 

info@yogini.be

Phone: 0472/450.982

 

Payments: BE34.0016.4671.0190 – BIC: GEBABEBB

VAT: BE0806.687.533 - Official Address: Hertstraat 17, 9000 Gent